Ce studii aveau miniștrii guvernelor anterioare și de ce în cazul lor societatea civilă nu a pomenit de lipsa studiilor în domeniu?

guvernul filat, studii ministri, silvia radu ministru, maia sandu studii, maia sandu ministru, ministri fara studii, deputati studii, alegeri 2019, alegeri parlamentare, alegeri moldova, alegeri 24 februarie, alegeri pe sistem mixt, circumscriptii electorale, candidati independenti, parlamentarele 2019, alegeri libere, alegeri corecte,

Bloggerul Anatolie Chirilov a arătat într-un articol ce studii au avut miniștrii din guvernele din care făcea parte PLDM-ul, partid din care a făcut parte Maia Sandu și care a înaintat-o pe ea la funcția de ministru al sănătății.

Chirilov scrie că a simțit nevoia să facă acest lucru din cauza discuțiilor aprinse în jurul Silviei Radu pe care, culmea dar chiar PLDM-ul o învinuiește de lipsă de profesionalism afirmând că aceasta nu dispune de studiile necesare pentru a deveni ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Mai jos, vă prezentăm lista de funcționari care au condus un minister chiar dacă nu aveau studiile corespunzătoare în domeniul dat.

AIE (1).

Ion NEGREI – Din 25 septembrie 2009, este viceprim-ministru fără portofoliu, responsabil de probleme sociale. A absolvit Facultatea de Istorie și Pedagogie a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”

Valeriu Cosarciuc – A deținut funcția de Ministru Agriculturii făcând studii  în perioada 1972-1977 la Institutul Politehnic din Chișinău , obținând diploma de inginer specializat în tehnologia construcției de mașini.

Anatol Șalaru – din 30 iulie 2015, a deținut funcția de Ministru Trasportului și Infrastructurii Drumurilor.  A făcut studiile la Universtiatea de Medicină și Farmacie ” Nicolae Testemițeanu”

Alexandru Oleinic – Ministru Tehnologiei Informaționale și Comunicațiilor, a făcut Facultatea de Mecanica 1985-1988: Universitatea de Stat din Moldova.

Ion Cebanu – A fost Ministru Tineretului și Sportului, dar a făcut  Facultatea de Drept la Universitatea de Stat din Moldova.

Urmează AIE (II).

Maia Sandu – Ministru a Educației, dar  a studiat la Academia de Studii Economice a Moldovei. ”Experta în Economie, care nu vedea spălătoria miliardelor a șefului”

Anatol Șalaru – a deținut funcția de Ministru Trasportului și Infrastructurii Drumurilor.  A făcut studiile la Universtiatea de Medicină și Farmacie ” Nicolae Testemițeanu”

Dorin Recean- Ministru Afacerilor Interne. A făcut Academia de Studii Economice din Moldova.

Ion Cebanu – A fost Ministru Tineretului și Sportului, dar a făcut  Facultatea de Drept la Universitatea de Stat din Moldova.

Și nu în ultimul rând AIE (III)

Anatol Șalaru – Ministru Apărarii. A făcut studiile la Universtiatea de Medicină și Farmacie ” Nicolae Testemițeanu”

Iurie Chirinciuc – Ministru al Trasporilor și Infrastructurii Drumurilor din Moldova. Iurie Chirinciuc a studiat la Colegiul Național de Comerț din Chișinău, specializarea Merceologia și Organizarea Comerțului cu mărfuri alimentare, specialitatea Economia Comerțului și Merceologie.

Valeriu Munteanu – Ministru Mediului. În 1999 s-a înscris la Universitatea „Valahia”, municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița, România, la Facultatea Științe Juridice, unde a obținut licența în drept în 2003.

Viorel Cibotaru – Ministru Apărării ce a studiat jurnalismul la Universitatea de Stat din Moldova.

De ce atunci când aceste persoane nici treabă cu coada sapei nu aveau cu funcțiile pe care le dețineau, totul era bine și frumos, iar rătăciții societății nu se revoltau la investirea lor în funcție? Acum cancerul politicului moldav, ne spune despre faptul că Silvia Radu e omul nepotrivit la locul nepotrivit, uitând de oamenii cu care cândva lucra umăr la umăr și chiar sunt colegi de partid până-n prezent.

Chirilov se întreabă de ce aceste persoane enumerate mai sus care nu au nici o treabă cu domeniile în care activau nu au deranjat opinia publică și mai ales actuala opoziție, iar acum când a fost desemnată Silvia Radu aceștia au devenit brusc păsători.

Total
0
Shares
Total
0
Share