Alte știri

Ceban îl liniștește pe Ion Chicu: Toți poartă măști la Piața Centrală, iar la intrare este măsurată temperatura

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul capitalei, Ion Ceban, efectuat în această dimineaţă o vizită la Î.M. „Piața Centrală”, pentru a verifica respectarea normelor și măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19, relatează Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Edilul a constatat că administrația pieţei întreprinde toate măsurile de profilaxie pentru a minimaliza riscul răspândirii COVID-19, în rândul vânzătorilor și al cumpărătorilor. Astfel:

  • Vânzătorii poartă mască şi mănuşi;
  • Suprafeţele din piaţă sunt periodic dezinfectate;
  • Prin intermediul difuzoarelor, sunt transmise mesaje de respectare a distanţei sociale şi evitare a îmbulzelii;
  • La intrarea în piaţă, vizitatorilor li se măsoară temperatura şi li se pune la dispoziţie mănuşi şi soluţie dezinfectantă;
  • Cumpărătorii sunt obligaţi să intre pe teritoriul pieţei doar cu mască de protecţie.

„Rugăm oamenii care merg la Piaţa Centrală să fie mai responsabili şi să respecte măsurile de protecţie recomandate de administraţia întreprinderii municipale şi autorităţi. Haideţi să nu fim puşi din nou în situaţia când Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, va lua decizia de a sista activitatea Pieţei Centrale.” a îndemnat Ion Ceban.

În context, amintim că premierul Ion Chicu a declarat că va cere Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică să reînchidă Piața Centrală în caz că nu vor fi respectate regulile sanitar-epidimiologice menite să stopeze răspândirea infecției COVID-19.

Citește și: Piața Centrală din Chișinău ar putea fi reînchisă

loading...

Comments are closed.