CEC: Astăzi este ultima zi de agitație electorală în cadrul alegerilor locale noi și parțiale

Comisia Electorală Centrală atenționează că astăzi, 17 mai 2024, este ultima zi în care sunt admise acțiuni de agitație electorală pentru alegerile locale noi și parțiale, care vor avea loc în această duminică, 19 mai 2024.

Conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, administrația publică locală și difuzorii de publicitate au obligația de a înlătura materialele publicitare electorale. Menționăm că interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet.

Totodată, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea ”Fond electoral”.

Conform art. 52 din Codul contravențional nr. 218/2008, continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă de la 40 la 60 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 100 la 150 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share