Alte știri

CEC contestează decizia Curții de Apel de reducere a secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Electorală Centrală va contesta în instanța de judecată decizia de ieri a  Curții de Apel Chișinău prin care s-a stabilit că numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană trebuie redus de la 41 la maximum 12, transmite Moldpres.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația electorală centrală va contesta la Curtea Supremă de Justiție decizia Curții de Apel Chișinău.

Potrivit lui Cimil, secțiile de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană sunt deschise pe teritoriul controlat de autoritățile de la Chișinău, iar procesul electoral se va desfășura în conformitate cu prevederile legale.

Curtea de Apel Chișinău a emis joi o decizie prin care a stabilit că numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană trebuie redus de la 41 la maximum 12.

Comisia Electorală Centrală are la dispoziție 24 de ore pentru a contesta în instanța superioară decizia Curții de Apel.

loading...

Comments are closed.