CEC reamintește termenul de depunere a rapoartelor financiare pentru partidele politice

Comisia Electorală Centrală (CEC) reamintește că termenul de prezentare a rapoartelor privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru cel de al doilea semestru al anului 2023, este data de 15 ianuarie curent.

Potrivit CEC, raportul se prezintă în format electronic, prin intermediul SSI „Control Financiar”. Partidele beneficiare de alocații de la bugetul de stat prezintă raportul și Curții de Conturi. Raportul urmează a fi semnat de către conducătorul și trezorierul partidului politic. Ambii poartă răspundere pentru corectitudinea datelor și a informațiilor prezentate, precum și pentru neprezentarea acestora. Dacă raportul privind gestiunea financiară este semnat de către persoana care asigură interimatul funcției conducătorului partidului politic, acesta prezintă confirmarea Agenției Servicii Publice.

Până în prezent doar 6 partide politice au realizat obligația și au depus rapoartele financiare la CEC.

CEC atenționează că neprezentarea sau prezentarea tardivă de către partidele politice a raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale și este pasibilă de răspundere conform legislației.

Total
0
Shares
Total
0
Share