CEC: Ultima zi în care este permisă agitația electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi din 2 iunie 2024

Comisia Electorală Centrală atenționează că astăzi, 31 mai 2024, este ultima zi în care sunt admise acțiuni de agitație electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi din 2 iunie 2024.

Conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, administrația publică locală și difuzorii de publicitate au obligația de a înlătura materialele publicitare electorale. Menționăm că interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet.

Totodată, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

De asemenea, amintim că alegătorii din localitățile unde va avea loc turul II al alegerilor locale noi pot depune cereri privind votarea la locul aflării.

Potrivit legislației electorale, alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secției de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile vor fi făcute în scris până la ora 14.00 a zilei precedente votării, iar în ziua votării, cererile se aprobă de biroul electoral până la ora 14.00 numai la prezentarea unui certificat medical. În ziua alegerilor, președintele biroului electoral al secției de votare desemnează cel puțin doi membri ai biroului, care se deplasează cu o urnă de vot mobilă şi cu materialele necesare votării la locul unde se află alegătorul pentru ca acesta să voteze.

Amintim că duminică, 2 iunie 2024, va avea loc turul doi al alegerilor locale noi în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni și orașul Bucovăț, raionul Strășeni.

Total
0
Shares
Total
0
Share