Alte știri

CEDO a impus România să achite 100 de mii de euro unui bărbat care a fost torturat într-un penitenciar secret din București

Pinterest LinkedIn Tumblr

CEDO a impus România să achite prejudiciu în valoare de 100 de mii de euro cetățeanului Arabiei Saudite Abd al-Rahim al-Nashiri, care a fost torturat într-un penitenciar secret al CSI aflat pe teriroriul Bucureștiului, transmite Ria Novosti.

Instanța a decis că România este vinovată în încălcarea drepturilor omului și a cerut să aibă loc o investigație pentru a pedepsi persoanele vinovate de aceste crime.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Cetățeanul Arabiei Saudite, al-Nasiri, învinuit de organizarea unui atentat la baza militară „USS Cole” din Yemen, în anul 2000, s-a aflat în penitenciarul secret între anii 2003 și 2006. În perioada actuală, acesta se află în cunoscuta închisoare Guantanomo de pe insula Cuba.

Anterior, CEDO a impus Lituania să achite 130 de mii de euro compensație lui Abu Zubaide, învinuit că ar fi participat la mai multe atentatate teroriste organizate de Al Qaeda, acesta la fel se află în momentul de față la Guantanomo.

loading...

Comments are closed.