Social

Cei 36 de moldoveni care au rămas blocaţi la graniţa dintre Bulgaria şi Turcia au pornit spre casă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cei 36 de oameni care au rămas blocaţi de joia trecută la graniţa dintre Bulgaria şi Turcia au pornit noaptea trecută spre casă.

Informaţia a fost confirmată pentru Publika.md de serviciul de presă al Ministerului de Externe,   transmite Telegraph.md

Pentru ca moldovenii să poată tranzita teritoriul Bulgariei, autorităţile noastre au fost nevoite să ceară permisiunea din partea omologilor de la Sofia. Asta deoarece, din cauza pandemiei, autorităţile au interzis intrarea străinilor pe teritoriul Bulgariei în perioada 15 – 31 iulie, inclusiv tranzitarea statului.

În acest context, Ministerul de Externe de la Chişinău cere insistent conaţionalilor noştri să se informeze minuţios înainte de a ieşi din ţară. Pentru cei care au însă nevoie de asistenţă, pe site pot fi găsite contactele la care pot suna şi primi informaţii.

Moldovenii care se aflau în autocar s-au odihnit pe litoralul Mării Egee, iar până au primit permisiunea de a intra în Bulgaria au fost cazaţi într-un hotel din Turcia. Costurile au fost asigurate de compania de transport în gestiunea căreia se află autocarul. Când vor ajunge acasă, ei vor fi obligaţi să stea în carantină timp de 14 zile.

loading...

Comments are closed.