Social

Cei mai buni elevi și profesori din raionul Ialoveni au fost premiați la ,,Gala Laureaților”, ediția 2018

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 29 mai, cei mai buni elevi și profesori din raionul Ialoveni au fost premiați în cadrul ,,Galei Laureaților”, ediția 2018. La evenimentul desfășurat în incinta Casei de Cultură din or. Ialoveni au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, președintele raionului, Lilian Caramanu, primari, directori ai instituțiilor de învățământ, cadre didactice, părinți și elevi.

În alocuțiunea sa, ministrul Monica Babuc a menționat că „Gala Laureaților” este destinată aprecierii atât a elevilor care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile raionale și republicane, cât și a profesorilor care au contribuit la pregătirea acestora. Totodată, oficialul a declarat că cea mai importantă resursă de care dispune țara noastră este cea umană și i-a îndemnat pe premianți să persevereze și să-și continue studiile acasă.

În anul școlar 2017-2018, elevii din raionul Ialoveni au obținut 12 locuri în cadrul Olimpiadelor școlare republicane. Cu acest prilej, Consiliul Raional Ialoveni (CRI) a acordat fiecărui elev și profesor câte un premiu în valoare de 500 MDL. De asemenea, au fost premiați elevii și profesorii care s-au clasat pe locul I, II și III la Olimpiadele școlare raionale, la diverse discipline de studii, în total 198 de elevi și 198 cadre didactice. Totodată, CRI a acordat 51 de burse (a câte 200 lei lunar) elevilor care pe parcusul anului școlar au înregistrat rezultate deosebite la învățătură, s-au implicat activ în diferite activități extracurriculare, în proiecte naționale și internaționale. Elevii și cadrele didactice premiate sunt de la Liceul Teoretic ,,Petre Ştefănucă” și Liceul Teoretic ,,Andrei Vartic” din or. Ialoveni, Liceul Teoretic ,,Aurel David” din s. Bardar, Liceul Teoretic „Ion Pelivan” din s. Răzeni, Liceul Teoretic ,,Olimp” din s. Costești, Liceul Teoretic ,,Dimitrie Cantemir” din  s. Văsieni, Liceul Teoretic ,,Molești” etc.

În cadrul evenimentului au fost desemnați și învingătorii Concursului raional ,,Pedagogul anului”, ediția 2018. Astfel, Tatiana Plăcintă de la Gimnaziul ,,Grigore Vieru” din or. Ialoveni a devenit câștigător la categoria ,,Învățător”, iar Natalia Lungu de la Grădinița din s. Malcoci – la categoria ,,Educator”.

,,Gala Laureaților” din r-nul Ialoveni are drept scop aprecierea performanțelor școlare, artistice și sportive înregistrate de elevi și cadre didactice în cadrul olimpiadelor și concursurilor școlare naționale și internaționale; susținerea elevilor dotați; sporirirea prestigiului profesiei de pedagog, precum şi stimulării activităţii creative a acestora.

Cei mai buni elevi și profesori din raionul Ialoveni, premiați la ,,Gala Laureaților”, ediția 2018

ministerul educatiei, moldova, Cei mai buni elevi și profesori din raionul Ialoveni, premiați la ,,Gala Laureaților”, ediția 2018

loading...

Comments are closed.