Externe

Cel mai bătrân bărbat din lumea vrea să se lase de fumat la 114 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel mai bătrân bărbat din lumea vrea să se lase de fumat la 114 ani. Fredie Blom din Africa de Sud urmează să fie declarat de către Cartea recordurilor Guiness Book, drept cel mai bătrân bărbat în viață, după ce pe 8 mai a împlini 114 ani, scrie BBC News.

Bătrânul spune că deși a renunțat la alcool în urmă cu mulți ani, încă mai are viciul fumatului și că vrea să renunțe la acest lucru, dar îi este foarte dificil. “În fiecare zi încă mai fumez două-trei ‘pastile’ (n.r. numele în zona unor țigări realizate manual din tutun învelit în foaie de ziar”, spune bărbatul care susține că fumează doar tutun cultivat de el și nu a pus niciodată gura pe țigările din comerț, transmite Libertatea.

Nevoia de a fuma este atât de puternică, uneori îmi spun că o să mă opresc, dar doar mă mint singur. Corpul îmi cere să trag un puf și atunci sunt obligat să îmi fac , pieptul meu mă urmărește să am un puf și atunci sunt forțat să îmi fac o ‘pastilă’”, povestește Blom, care adaugă ironic ”îl învinovățesc pe diavol pentru că este atât de puternic”.

Fredie Blom a fost toată viața lui agricultor și în prezent, în ciuda vârstei sale înaintate, încă arată sănătos și în putere. Singurul lucru care îi trădează vârstă înaintată este faptul că nu prea aude bine, dar în rest nu suferă de nicio boală.

Întrebat care este secretul longevității lui, bărbatul spune că nu există așa ceva. ”Există doar un singur lucru – omul de sus [Dumnezeu], el are toată puterea”, spune sud-africanul.

“Mă simt foarte sănătoasă, sunt bine, inima mea este puternică, doar picioarele încep să cedeze, nu pot să merge așa cum sunt obișnuit”, spune el.

Bătrânul este căsătorit de 48 de ani cu Janetta, soția sa care este cu 29 de ani mai tânără ca el, și care spune că soțul ei a fost întotdeauna uimitor de sănătos și a ajuns în spital o singură dată, în urmă cu mulți ani, când a avut o problemă cu unul dintre genunchi.

Guiness Book investighează actele depuse de familia lui pentru a stabili dacă este într-adevăr cel mai bătrân bărbat de pe planetă, dar autoritățile din Africa de Sud spun că nu există nici un dubiu cu privire la acest lucru.

Au existat întrebări despre veridicitatea identității lui, dar o nepoată de-a lui a reușit să obțină un certificat de naștere care să ateste faptul că este născut pe 8 mai 1904.

În prezent, potrivit Guiness Book, cel mai bătrân bărbat din lume este Francisco Nunez Olivera din Spania, care a împlinit 113 ani în decembrie 2017.

loading...

Comments are closed.