Alte știri

Cel mai mare scandal de corupțire din China: Om de afaceri, condamnat la moarte pentru mită

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lai Xiaomin, fost președinte al China Huarong Asset Management Co., a fost condamnat la moarte pentru luare de mită, corupție și bigamie, într-unul dintre cele mai mari scandaluri financiare din China, transmite Telegraph.md, cu referire la Digi24.ro

Lai a fost găsit vinovat că a primit mită în total 1,79 miliarde de yuani (225milioane de euro) între 2008 și 2018. Toate bunurile sale personale vor fi confiscate, a mai decis instanța.

La începutul anului 2020, omul de afaceri a mărturisit înr-un documentar de televiziune că preferă plățile în numerar și că o mulțime de facturi duccătre un apartament din Beijing, unde mai mult de 200 de milioane de yuani au fost descoperite ulterior de poliție. Lai a fost arestat în 2018, iar de atunci autoritățile chineze spun că au descoperit că acesta deține numeroase proprietăți, ceasuri de lux, mașini, aur și colecții de artă.

Autoritățile chineze adoptă o poziție din ce în ce mai dură în ceea ce privește corupția. Peste 1 milion de oficiali guvernamentali au fost pedepsiți în campania anticorupție lansată de președintele Xi Jiinping, potrivit presei de stat din China.

Citește și: Kremlinul anunță că Vladimir Putin şi Angela Merkel au discutat despre o posibilă producţie comună de vaccinuri

loading...

Comments are closed.