Cel mai tânăr echipaj de astronauți din istoria Chinei se îndreaptă spre stația spațială

Cel mai tânăr echipaj de astronauți chinezi din istorie a plecat joi, 26 octombrie, spre stația spațială chineză. Cei trei astronauți au decolat la bordul unei rachete Long March-2F de la Centrul de lansare a sateliților Jiuquan din nord-vestul Chinei.

La conducerea misiunii de șase luni se află fostul pilot al forțelor aeriene Tang Hongbo, în vârstă de 48 de ani, care a participat la prima misiune cu echipaj către stația spațială în 2021. Întoarcerea sa la avanpostul Tiangong, a stabilit, de asemenea, un nou record pentru cel mai scurt interval între două misiuni spațiale.

Din echipajul Shenzhou-17 mai fac parte Tang Shengjie, în vârstă de 33 de ani, și Jiang Xinlin, în vârstă de 35 de ani, ambii călătorind pentru prima dată în spațiu. Astronauții de pe Shenzhou-17 vor înlocui echipajul Shenzhou-16, care a ajuns la Tiangong la sfârșitul lunii mai.

Echipajul Shenzhou-16, format din astronautul veteran Jing Haipeng, Zhu Yangzhu și Gui Haichao, este programat să se întoarcă pe Pământ la 31 octombrie.

Shenzhou-17 marchează cea de-a 12-a misiune cu echipaj al Chinei de la zborul solitar în spațiu al lui Yang Liwei în octombrie 2003, primul cetățean chinez în spațiu.

Total
0
Shares
Total
0
Share