Alte știri

Cel puțin șapte atacuri armate s-au produs în ultimele zile în SUA. 30 de oameni și-au pierdut viața

Pinterest LinkedIn Tumblr

A fost încă un weekend violent în oraşele americane, unde cel puţin șapte atacuri armate de masă s-au produs în ultimele zile, de la un capăt la altul al Statelor Unite.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Statistic, de la începutul anului şi până acum, s-au înregistrat aproape 300 de asemenea atacuri, o creştere cu peste 40% faţă de anul trecut.

Acesta e doar unul dintre incidentele armate care au avut loc în ultimele zile, în oraşele americane. Scene similare s-au petrecut în Oakland, în Minneapolis şi în Chicago.

Lori Lightfoot, primar Chicago: ”Din păcate, asta nu se întâmplă doar în Chicago. Suntem parte a unui club al oraşelor în care nimeni nu vrea să locuiască. Oraşe cu atacuri armate în masă.”


Jillian Peterson, cercetător
: ”Aceste violenţe au luat amploare în timpul pandemiei şi acum, în 2021, cifrele au explodat. Pandemia a fost o perioadă stresantă, oamenii au devenit mai frustraţi, s-au adăugat pierderea locurilor de muncă, traumele şi izolarea şi toate astea au un impact asupra atacurilor armate.”

Unele victime îi cunosc pe atacatori, altele sunt la momentul nepotrivit, în locul nepotrivit. În Dallas, o dispută izbucnită la o petrecere s-a încheiat cu opt persoane rănite, inclusiv doi copii. În Detroit, poliţiştii anchetează un incident în care şi-a pierdut viaţa un copil de doi ani.

Brian Christian, tatăl copilului: ”Nu-i doresc asta nici celui mai mare duşman al meu.”

Unii dintre activiştii care cer o reformă a armelor de foc în Statele Unite sunt descurajaţi de faptul că autorităţile federale nu iau nicio măsură, în faţa numărului tot mai mare de violenţe armate.

Cameron Kasky, supraviețuitor: ”Nu am văzut să apară o reformă substanţială în problema armelor de foc din partea administraţiei Biden și e dezamăgitor, în special pentru că Joe şi Kamala şi-au făcut campanie electorală pe ideea asta. Oamenii sunt foarte nemulţumiţi.”

Potrivit CNN, de la începutul anului şi până acum, în oraşele americane au avut loc aproape 300 de incidente armate, în care cel puţin patru persoane au fost împuşcate. E o creştere cu aproximativ 40% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut şi cu peste 60% faţă de prima jumătate a anului 2019.

loading...

Comments are closed.