Editoriale

Cele 5 lucruri pe care le fac doar proștii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lumea nu e împânzită de proști, dar sunt repartizați strategic încât să dai peste unul zilnic. Nimeni nu va recunoaște că e prost, decât poate în glumă. Și cum nimeni nu e destul de inteligent ca să-l convingă pe un prost că e prost. Există câteva trăsături, pe care e bine să le știi, ale omului lipsit de inteligență.

1. Dă vina pe alții. Ai văzut tu om inteligent care să dea mereu, dar mereu, vina pe alții pentru toate neputințele lui? Pentru omul cu un singur neuron întotdeaua trebuie să existe un țap ispășitor. Doar pentru cei destepți, greșelile de ieri sunt lecțiile de azi.

2. Întodeauna are dreptate.Prostul este prost pentru că se crede cel mai deștept dintre toți. El are întotdeauna dreptate, el știe tot, el este cel mai răsărit dintre toți (din punctul lui de vedere). Noi, cei din jurul lui, suntem fraierii ăia care nu știm nimic.

3. Răspunde la conflicte cu furie. Să te ferească Dumnezeu de furia prostului!

4. Ignoră nevoile și sentimentele celor din jur. Oamenii inteligenți oferă fără a aștepta neapărat ceva la schimb. Iar, un mare semn de prostie este să fii un om ignorant.

5. Se crede cel mai tare. Știi tu pe unul fără neuroni care să te motiveze și să te ajute? Nu, pentru că îi este frică că-l vei pune în inferioritate. Nu are suficientă încredere în sine pentru a putea concura cu altcineva. Invidia, prostia și răutatea nasc monștri.

autor: Marian Moldovan

loading...

Comments are closed.