Celebrul miliardar Mark Zuckerberg vinde acţiuni Meta pentru prima data în ultimii doi ani

Mark Zuckerberg vinde acţiuni Meta Platforms Inc. pentru prima dată în ultimii doi ani, după ce gigantul social media şi-a revenit în urma dificultăţilor îndurate în 2022, raportează Bloomberg, citat de Bani.md

Trustul cofondatorului Meta, alături de entităţile sale pentru donaţii caritabile şi politice au descărcat aproximativ 682 000 de acţiuni în valoare de aproape 185 de milioane de dolari în noiembrie prin planuri de tranzacţionare, ultima astfel de descărcare fiind dezvăluită miercuri, potrivit datelor compilate de Bloomberg din documentele de reglementare.

Meta a crescut cu 172% în acest an, depăşind toate companiile tehnologice americane majore, cu excepţia Nvidia Corp. Acţiunile Meta se apropie acum de maximele record înregistrate în 2021, când Zuckerberg şi fundaţia caritabilă Chan Zuckerberg Initiative au vândut peste 1 miliard de dolari din acţiunile companiei cu sediul în Menlo Park, California. Miliardarul de 39 de ani deţine aproximativ 13% din Meta, procent care ilustrează aproape toată averea sa de 117,7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, în vârstă de 38 de ani, s-au angajat să aloce 99% din averea lor unor cauze caritabile, cum ar fi promovarea egalităţii şi vindecarea bolilor. Mai mult de jumătate din vânzările recente de acţiuni Meta au provenit din acţiunile controlate de fundaţia care le poartă numele.

Cea mai mică parte a vânzării – aproximativ 19 milioane de dolari – a mers către braţul de advocacy al Chan Zuckerberg Initiative. Organizaţia a finanţat eforturile de mobilizare a alegătorilor, alături de procesul de promovare a reformei imigraţiei.

La începutul acestui an,Chan Zuckerberg Initiative a promis 250 de milioane de dolari pentru a înfiinţa un centru de cercetare biomedicală în Chicago. Anterior, fundaţia a sprijinit eforturile de a rezolva problema lipsei de locuinţe din zona Golfului San Francisco şi a făcut investiţii timpurii pentru a pregăti dezvoltatori de software în Africa.

Înfiinţată în 2015, fundaţia cu sediul în Palo Alto, California, are active nete de aproximativ 6,3 miliarde de dolari şi este condusă atât de Zuckerberg, cât şi de soţia sa, Chan, potrivit ultimelor declaraţii. Acţiunile Meta au crescut cu peste 200% de când aceştia s-au angajat, în urmă cu opt ani, să doneze cea mai mare parte a averii lor în scopuri caritabile.

Total
0
Shares
Total
0
Share