Alte știri

Cercetați penal pentru furtul a doua biciclete, valoarea cărora depășește 30 de mii de lei. Ce riscă doi tineri din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse au fost reținuți doi tineri suspectați în comiterea unui furt de biciclete. Aceștia s-au dovedit a fi un tânăr de 18 ani și un minor de 14 ani, locuitori ai capitalei, anterior cercetați penal pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Buiucani au fost sesizați la data de 31 noiembrie, de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, comunicând că i-au fost sustrase două biciclete. În cadrul acțiunilor de investigație polițiștii au stabilit că indivizii pe parcursul nopții prin acces liber au pătruns în scara blocului de locuit de pe str. Alexandrescu, de unde au sustras bicicletele ce erau lăsate fără supraveghere. Prin acțiunile lor au cauzat un prejudiciu proprietarilor în suma de 34 000 lei.

Acțiunile tinerilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală indivizii au fost localizați și reținuți, aceștia fiind escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția. Bicicletele sustrase au fost găsite de polițiști la domiciliul unuia din suspecți, acestea au fost ridicate și urmează a fi returnate proprietarilor

Actualmente aceștia sunt cercetați penal pentru Furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context, Poliţia Capitalei intervine cu următoarele recomandări:

– Dotaţi bicicleta cu dispozitive antifurt

– Legaţi roata din faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă)

– În coşul bicicletei nu lăsaţi diferite bunuri materiale

– Pentru depozitarea bicicletei pe o perioadă îndelungată, este recomandat să fie păstrată într-o încăpere cu acces limitat.

– Nu lăsați bicicleta fără supraveghere, în scara blocurilor, pot fi sustrase cu ușurință de hoți.

loading...

Comments are closed.