Cetatea Soroca se va redeschide pentru vizitatori

 

În data de 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. Anterior fortăreața a fost închisă periodic pentru efectuarea mai multor lucrări interioare și exterioare, care au fost deja finalizate, scrie IPN

Directorul Muzeului de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din Soroca, Victor Botnaru, a declarat pentru sursa citată că lucrările preconizate la cetate s-au finalizat în totalitate. Cu ajutorul unor tehnologii revoluționare s-au curățat zidurile cetății pe exterior și interior. „S-au amenajat două din trei cazemate (depozite). În cazul unuia rămâne să fie luată hotărârea în ce mod să fie conservat astfel încât să fie vizibil. (…) Avem amenajată o balustradă nouă. De asemenea, avem amenajată capcana „gura de lup” de la intrarea imediată lângă pragul cetății”, a menționat directorul muzeului.

De asemenea s-au efectuat lucrări de hidroizolare și de amenajare a scurgerilor la nivelul superior și cel mediu. O altă realizare este instalarea în unul dintre turnurile cetății a ascensorului pentru persoanele cu dizabilități.

Cetatea va fi deschisă pentru vizitatori de la ora 08.30 și până la 17.30. Pentru adulți, prețul de intrare este de 30 de lei, pentru elevi – 15 lei, iar copiii de până la 7 ani intră gratuit.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share