Cetățean revoltat: Băncile nu mai oferă credite pentru PRIMA CASA, din cauza că Maia Sandu a distrus acest program!

Preluarea Moldindconbank pune capăt înfluenței mafiei rusești asupra sistemului bancar moldovenesc, corneliu gandrabur, furtul miliardului moldova, shor filat si platon, banca de economii, bnm cioclea, banca nationala a moldovei 

Dacă în 2018 cele mai mari bănci din Moldova concurau pentru a oferi cât mai multe credite ipotecare cetățenilor în cadrul programului Prima Casă, ACUM situația s-a schimbat radical. Premierul Maia Sandu a venit cu o serie de modificări în lege, astfel că instituțiile financiare nu mai doresc să ofere credite pentru Prima Casă, programul practic fiind stopat din cauza măsurilor luate de noul guvern ACUM-PSRM.

Situația respectivă îi revoltă pe moldovenii care intenționau să-și procure o locuință prin programul Prima Casă în 2019, însă deja această posibilitate a fost redusă. “Maia Sandu nu a lichidat programul Prima CASA, dar a taiat bugetul pentru acest program. Respectiv acum bancile nu mai pot oferi credite PRIMA CASA pentru 25 de ani, ci doar pentru 7 ani! Ca sa platesti un apartament in 7 ani, trebuie sa scoti din buzunar cam in jur de 14000 lei lunar pentru un apartament de 30000 euro, ceea ce dupa parerea mea este ireal”, a scris Dumitru Julavschi pe facebook.

“Maia Sandu nu a scos Tichetele de masa, care se ofereau de catre angajator pentru salariati ca fiind un adaos. Tichetele de masa nu se impozitau, iar pentru faptul ca ofereau aceste tichete, agentii economici erau scutiti de careva impozite. Acum tichetele vor fi impozitate, iar agentii economici nu vor mai avea nici o scutire fiscala. Va mai oferi cineva tichete? Cred ca NU!”, a adăugat cetățeanul revoltat.

Julavschi mai spune că noul premier nu a anulat programul DRUMURI BUNE, dar a taiat din finantarea acestui proiect circa jumatate de miliard. Deci, bani pentru drumuri practic nu se mai dau.

“Maia Sandu nu a taiat programele bune facute de democrati, dar le face inaccesibile pentru oameni. Iar cand cetateanul va dori sa-si ia un apartament prin PRIMA CASA si va intelege ca nu este posibil, el se va gandi asa: Eh, ce program intraiurea au facut democratii astia”, a conchis Dumitru Julavschi.

iunie 2018, prețul mediu al unui apartament în Chișinău, locuinte moldova

Total
0
Shares
Total
0
Share