Alte știri

Cetățeanul Nazaruc, alias Jora Belțki, a fost extrădat în Republica Moldova foto/video

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 14 decembrie 2020, ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei cu suportul ofițerilor Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, și în colaborare cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauzelor Speciale (PCCOCS) au realizat procedura de extrădare a cetățeanului (Nazaruc) Orlov Gheorghii, alias Jora Belțki, din regiunea Odessa în Republica Moldova.

Menționăm că, (Nazaruc) Orlov Gheorghii, anunțat în căutare de Interpol și având pe numele său mandat de arest, s-a ascuns în Ucraina pentru a se eschiva de răspunderea penală pentru comiterea infracțiunilor în Republica Moldova, Totodată, utilizând cetățenia Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei.

În rezultatul acțiunilor operative de căutare, la data de 29.11.2020 agenții serviciului special ucrainean în colaborare cu ofițerii SPIA au stabilit locul aflării cet. (Nazaruc) Orlov Gheorghii și l-au reținut în flagrant.

Ca urmare a acestor acțiuni, la data de 14.12.2020, Serviciul de Securitate al Ucrainei, cu suportul SPIA și al PCCOCS l-au extrădat în Republica Moldova. Conform informațiilor operative, persoana reținută este membră a unui grup infracțional internațional. În acest context, în or. Odessa, acesta a avut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai cercurilor criminale din regiune.

Despre următoarele acțiuni pe acest caz vor comunica responsabilii din cadrul PCCOCS.

SPIA reiterează disponibilitatea de colaborare cu instituțiile omoloage la nivel național și internațional pentru a combate flagelul ilegalităților și a contribui la asigurarea securității cetățenilor.

loading...

Comments are closed.