Actual

Cetățenii din regiunea transnistriană vor putea obține mai ușor permise de conducere moldovenești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul a simplificat procedura de obținere a permiselor de conducere naționale pentru locuitorii din regiunea transnistreană, aprobând miercuri modificări la Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier.

Astfel, locuitorii regiunii transnistrene vor putea obține permise de conducere naționale fără susținerea examenului, dacă dețin permis de conducere eliberat în stânga Nistrului sau în municipiul Bender, și dispun de acte de identitate eliberate de autoritățile Republicii Moldova. Este vorba de buletinul de identitate sau permisul de ședere eliberat de Biroul Migrație și Azil.

„Guvernul a aprobat o decizie importantă care vine să faciliteze accesul conaționalilor noștri din stânga Nistrului la serviciile publice prestate de autoritățile Republici Moldova și, în definitiv, accesul la călătoriile peste hotare la volanul propriului automobil. Garantarea drepturilor și extinderea serviciilor publice pentru locuitorii regiunii transnistrene e un angajament ferm al Guvernului, aprobat și prin votul de învestitură de către Parlamentul țării”, a declarat viceprim-ministrul pentru politici de reintegrare, Alexandru Flenchea.

Plăcuțele de înmatriculare a automobilelor de format neutru pentru vehiculele înregistrate în stânga Nistrului au fost introduse la 10 septembrie 2018. Posesorii acestora pot ieși peste hotarele Republicii Moldova, însă trebuie să dețină și un permis de conducere recunoscut internațional. Până la mijlocul lunii februarie au fost emise aproape 3500 de numere de înmatriculare cu numere neutre pentru autovehiculele din stânga Nistrului.

Printre autoturismele ce pot fi înmatriculate conform noii proceduri se numără cele concepute pentru transportul a maxim zece persoane, inclusiv mașinile în caroserie break, mașinile de curse, motocicletele, mopedele, bicicletele, tricicletele sau altele similare, echipate cu pedale și cu motor auxiliar, cu sau fără ataș/atașe.

Citește: ULTIMA ORĂ! Decizia CEC în privința alegerilor parlamentare din 15 martie

loading...

Comments are closed.