Decizie: Cetățenii moldoveni care și-au stabilit domiciliul în străinătate vor putea primi pensia din Moldova

pensia in moldova, pavel filip, pdm fapte nu vorbe, pensii majorate

Cetățenii moldoveni care și-au stabilit domiciliul în străinătate vor putea primi pensia din Republica Moldova. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 29 mai, modificarea Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii și alocațiilor sociale de stat.

Documentul stabilește modul de plată a pensiilor pentru cetățenii Republicii Moldova domiciliați peste hotare, dar și actele necesare pentru a deveni beneficiar. Astfel, aceștia vor trebui să depună personal cererea la casa teritorială de asigurări sociale din Moldova, să prezinte pașaportul moldovenesc, dar și un act de identitate din țara în care sunt deja stabiliți cu traiul.
 
Totodată, la fiecare 12 luni, beneficiarii vor trebui să prezinte Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) Certificatul de viață. Actul va fi semnat de către beneficiar la misiunea diplomatică/ oficiul consular al Republicii Moldova din țara de domiciliu sau la subdiviziunile teritoriale ale CNAS și va putea fi expediat prin poștă.
 
Pensia se va acorda lunar, de la data depunerii cererii, pentru un an, prin intermediul prestatorului de servicii de plată din Moldova, desemnat de către beneficiar.
pdm plahotniuc pavel filip
Total
0
Shares
Total
0
Share