Alte știri

Cetățenii moldoveni vor putea merge în Grecia la odihnă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova va fi inclusă în perioada următoare în lista ţărilor cetăţenii cărora pot călători în Grecia în scop turistic. Acceptul a fost confirmat la Atena, unde delegaţia R. Moldova, în frunte cu secretarul de stat Dumitru Socolan, a purtat un dialog cu ministrul elen al turismului Hary Theoharis pe subiectul deblocării călătoriilor cetăţenilor Republica Moldova în Grecia, informează DosarMedia.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, pe parcursul vizitei la Atena, unde avut loc consultări interministeriale moldo-elene cu directorul general pentru afaceri politice al ministerului elen al Afacerilor Externe, Kiriakos Loukakis, s-a făcut o trecere în revistă detailată a stadiului actual al cooperării şi a perspectivelor de dinamizare a relaţiilor bilaterale în plan politic, economic şi social, precum şi consolidarea cadrului juridic.

Cu această ocazie, a fost reafirmat angajamentul ambelor părţi pentru aprofundarea dialogului politico-diplomatic, inclusiv prin organizarea în viitorul apropiat a vizitelor în Republica Moldova a şefului diplomaţiei elene, Nikos Dendias, şi a preşedintelui Grupului interparlamentar de prietenie eleno-moldav, Konstantinos Maravegias, relatează IPN. Secretarul de stat, Dumitru Socolan, a subliniat importanţa valorificării întregului potenţial de dezvoltare în domeniul economic şi investiţional, inclusiv prin reluarea, în timpul apropiat, a lucrărilor Comisiei interguvernamentale moldo-elene pentru colaborare economică.

Un accent special a fost plasat pe subiectele de interes pentru comunitatea basarabenilor din Grecia, astfel fiind convenită perioada pentru desfăşurarea următoarei runde de negocieri pentru definitivarea textului Acordului interstatal în domeniul securităţii sociale. De asemenea, a fost convenită finalizarea procedurilor de pregătire către semnare a Acordului în domeniul conversiunii permiselor de conducere.

Părţile au realizat şi un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din regiune şi au convenit asupra consolidării sprijinului reciproc pe plan regional şi internaţional, inclusiv pentru soluţionarea diferendului transnistrean.

loading...

Comments are closed.