Actual

China ne oferă mii de teste și 3 tone de medicamente, anunță Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în țara noastră, Zhang Yinghong, relatează Telegraph.md

În cadrul dialogului, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală a relațiilor moldo-chineze, dar și situația legată de pandemia cu noul coronavirus. La fel, a fost apreciată și buna cooperare dintre statele noaste în toate domeniile de interes comun, fiind exprimară gratitudine pentru asistența considerabilă oferită de China țării noastre în diverse domenii de importanță majoră.

În mod special Igor Dodon a exprimat gratitudine părții chineze pentru sprijinul acordat statului nostru în combaterea și prevenirea răspândirii coronavirusului de tip nou.

Șeful statului a subliniat că ajutorul umanitar care urmează să vină în cel mai scurt timp din Republica Populară Chineză în Moldova și care constă din circa 3 tone de medicamente, materiale și echipamente medicale necesare, inclusiv 100 mii de respiratoare de protecție, peste 2500 de teste diagnostice etc., va fi extrem de binevenit în contextul acțiunilor întreprinse de autoritățile Republicii Moldova în lupta cu pandemia COVID-19.

Pe final, oficialii au fost unanimi în opinia privind oportunitatea de a continua o agendă de acțiuni axată pe dezvoltarea noilor perspective de aprofundare a cooperării moldo-chineze.

loading...

Comments are closed.