CHINA // Peste două milioane de dolari amendă, pentru o glumă despre armată

 

Trupa de comedie a fost sancţionată cu o amendă de 14,7 milioane de yuani (2,1 milioane de dolari) pentru o glumă despre armată care a utilizat un slogan al preşedintelui Xi Jinping, scrie Mediafax.ro

Actorul de stand-un comedy a comparat comportamentul câinilor cu cel al militarilor ceea ce a iritat autorităţile.

Acestea au declarat că atât actorul Li Haoshi, cât şi compania pentru care lucrează, Shanghai Xiaoguo Culture Media Co, au „umilit armata poporului”. Compania a acceptat sancţiunea şi a anunţat că a reziliat contractul lui Li.

Gluma lui Li a stârnit hohote de râs la emisiunea desfăurată în weekendul trecut, dar un membru al publicului a scris pe reţelele de socializare că referirea a fost nepotrivită. Ulterior, subiectul a fost dezbătut pe internet, iar Agenţia de aplicare a legilor culturale din Beijing a lansat o investigaţie.

Actorul şi-a exprimat „remuşcările şi regretele profunde” într-o postare pe reţelele de socializare, spunând că a folosit „o analogie extrem de nepotrivită”.

„Îmi voi asuma toată responsabilitatea şi îmi voi anula toate spectacolele pentru a reflecta profund şi a mă reeduca”, a declarat comediantul, care poartă numele de House şi are 136.000 de fani pe platforma chineză de socializare Weibo.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share