Chinezii au băgat în CARANTINĂ orașul considerat epicentrul coronavirusului ucigaș

Coronavirus, China

China bagă în carantină Wuhan, orașul de 11 milioane de locuitori considerat drept epicentrul epidemiei de coronavirus, care a omorât deja 17 persoane și a infectat aproape 600, pe măsură ce autoritățile statelor de pe toată scena globală fac eforturi disperate pentru a preveni o pandemie la scară mondială, potrivit Reuters.

Oficialii din domeniul sanitar se tem că rata de transmisie se va accelera odată cu sutele de milioane de chinezi care vin acasă sau, după caz, pleacă peste hotare, cu ocazia Anului Nou, care începe sâmbătă.

Se crede că noul coronavirus și-a făcut debutul la finalul anului trecut, din cauza animalelor sălbatice vândute ilegal la o piață din Wuhan, oraș aflat în centrul Chinei. Cazuri de coronavirus au fost raportate chiar și în SUA, ceea ce a alimentat temerile că virusul s-a răspândit deja pe tot Globul.

Autoritățile locale din Wuhan au anunțat că vor închide complet rețeaua de transport și că va suspenda toate zborurile planificate pentru joi, începând cu ora 12.00 (ora Moldovei).

Presa de stat a difuzat imagini cu unul dintre cele mai circulate puncte nodale din oraș, stația de tren Hankou, părăsit de oameni, cu porțile închise și ferestrele ferecate. Municipalitatea îndeamnă cetățenii să nu părăsească orașul, cu excepția situațiilor deosebite.

Gardienii publici patrulează pe marile bulevarde, a spus un locuitor pentru Reuters, deși anunțul de carantină nu a menționat nimic despre vreo interdicție de a părăsi orașul cu mașini personale, iar imaginile de pe social media arată cozi destul de mari la benzinării.

În contrast cu măsurile luate în 2002-2003, când China era marcată de un sindrom respirator sever, care curma viața a aproape 800 de oameni, de această dată Beijingul oferă actualizări constante despre situație, în speranța că astfel va diminua panică populară.

Citește și: Un posibil caz de coronavirus, depistat în Mexic: Autoritățile sunt în ALERTĂ

Total
0
Shares
Total
0
Share