Alte știri

Chiril Gaburici a explicat cum va funcționa tehnologia 5G și când va fi disponibil pentru moldoveni acest serviciu

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul emisiunii „În centrul atenţiei” de la postul de televiziune Publika TV, ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a explicat de când şi cum va funcţiona tehnologia 5G

Tehnologia 5G, care se află în regim de testare acum şi în Moldova, va îmbunătăţi considerabil calitatea serviciilor de internet şi telefonia mobilă pentru utilizatorii din ţara noastră. Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a oferit detalii la acest subiect, în cadrul emisiunii „În centrul atenţiei”, transmite Publika TV.

„Este o nouă generaţie a legăturii telefonice, aceasta se află în regim de testare.  Producătorii promit că deja pe parcursul trimestrelor doi şi trei deja vor fi disponibile dispozitivele necesare pentru utilizatori. Asta ne va oferi o viteză mult mai mare, decât cea pe care o folosim în ziua de astăzi. Dacă în prezent pentru a încărca un film avem nevoie până la un minut prin 3G sau 4G, în funcţie de calitate a acestuia. În 5G asta se afla în timp în care acum încărcăm o fotografie„, a spus Chiril Gaburici.

Săptămâna trecută, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat la evenimentul de prezentare a laboratorului de tehnologii 5G. Aceasta este generația a cincea de viteză în telefonia mobilă, aceasta fiind succesoarea tehnologiei 4G. Odată cu implementarea noii tehnologii viteza transferului de date va crește, iar timpul de răspuns va fi îmbunătățit.

loading...

Comments are closed.