Chiril Gaburici: „Cetățenii vor decide care străzi din localitățile lor vor fi modernizate”

drumuri bune pentru moldova,

Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a anunțat cum vor fi selectate tronsoanele care urmează a fi reparate în cadrul Programului „Drumuri bune pentru Moldova 2”, care va fi implementat pe parcursul anului 2019.

În cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru MOLDPRES, Chiril Gaburici a afirmat că cetățenii vor fi cei care vor decide care străzi din localitățile lor vor fi modernizate. Consultările vor fi organizate de autoritățile locale, iar prioritate vor avea sectoarele de drum înaintate de un „număr reprezentativ” de cetățeni.

Decizia a fost luată în urma analizei implementării programului „Drumuri bune pentru Moldova” pe parcursul anului curent. „Am întâlnit dificultăți și nereguli. Învățând lecțiile, am pornit acum mai departe cu Programul „Drumuri bune pentru Moldova 2”. Una dintre lecțiile pe care am învățat-o au fost problemele de comunicare dintre autoritățile publice locale de nivelul I și II sau între cetățeni și primărie. De exemplu, a fost decis centralizat să fie reparată o porțiune de drum, pe când oamenii își doreau altceva”, a afirmat ministrul.

Potrivit oficialului, criteriile de selectare sunt egale pentru toți și nu depind de apartenența politică a primarilor.

În anul 2019, în Republica Moldova vor fi reabilitați 2600 km de drum. Dintre acestea, 1500 vor fi incluse în programul „Drumuri bune pentru Moldova 2”. Pentru asta, vor fi alocate în total 2 mlrd de lei.

drumuri bune 2, moldova drumuri, reparatii drumuri, chiril gaburici drumuri, ministerul economiei, ministerul infrastructurii, reparatia drumurilor

Total
0
Shares
Total
0
Share