Chiril Gaburici: Investițiile în ZEL ”Bălți” sunt în creștere cu circa 24%, iar salariu mediu a ajuns la 10 mii de lei

Chiril Gaburici, Investițiile în ZEL ”Bălți” sunt în creștere cu circa 24%, guvernul filip, pdm, pentru moldova, plahotniuc si candu, alegeri corecte, alegeri libere 2019, presa chisinau

Salariul mediu pentru zona respectivă a fost de peste 10 mii lei. Aceasta se datorează politicii eficiente de atragere a investițiilor și facilităților oferite de zonele economice libere

”Investițiile în ZEL ”Bălți” sunt în creștere cu circa 24%. Au fost create peste 8 mii de locuri de muncă. Salariul mediu pentru zona respectivă a fost de peste 10 mii lei. Aceasta se datorează politicii eficiente de atragere a investițiilor și facilităților oferite de zonele economice libere”. Afirmația a fost făcută astăzi de Chiril Gaburici, referitor la raportul de activitate și indicatorii de performanță a Zonei Economice Libere „Bălți”, pentru nouă luni ale anului 2018.

Principalii indicatori ai Zonei Economice Libere „Bălți”, în ianuarie-septembrie 2018,  au înregistrat o creștere semnificativă, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Volumul investițiilor atrase în ZEL „Bălți”, în perioada de referință, a crescut cu 23,8%, înregistrînd o creștere de la circa 142 milioane USD la circa 175 milioane USD. Totodată, volumul taxelor achitate la Bugetul de Stat a constituit 716 mii lei.

Totodată, numărul de angajați ai rezidenților a însumat 8176 de persoane, față de 5490 de persoane înregistrați în 2017, ceea ce reprezintă o creștere cu 48,9%. De asemenea, în primele nouă luni ale anului 2018, a crescut volumul vânzărilor. Valoarea lor însumând cifra de circa 4 miliarde lei, față de 1 miliarde 610 mii lei, în perioada similară a anului 2017, ceea ce reprezintă o creștere de 148% a vânzărilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share