Politic

Chiril Lucinschi, judecat pentru fraude bancare, a recunoscut că a primit peste 400 000 de dolari de la Șor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul deputat PLDM Chiril Lucinschi, învinuit de spălare de bani în dosarul fraudelor bancare, a recunoscut că a primit anumite sume de la Ilan Şor, dar susţine că nu a fost nimic ilegal, întrucât primarul oraşului Orhei i-ar fi întors nişte datorii. Inculpatul nu a spus despre ce sume este vorba, dar, potrivit procurorilor, cifra se ridică la 440 de mii de dolari.

Lucinschi a făcut declaraţiile în cadrul unei şedinţe de judecată, după ce Şor a depus depoziţii în calitate de martor, în care a reconfirmat, însă, învinuirile care i se aduc lui Lucinschi. El neagă că ar fi implicat în schemele frauduloase din sistemul bancar, deşi recunoaşte că a primit bani de la companiile administrate de primarul oraşului Orhei, Ilan Şor. Fostul deputat PLDM afirmă că nu a verificat provenienţa acestor bani.

„Omul, care a transferat datorii. Iată o să vă transfere datorii, o să vă dea datorii. Ce trebuie să verificaţi de unde a luat banii?! Omul ăsta vine şi spune: „Tot normal”. Şi acum a venit şi a spus că banii aceştia au fost legali”, a spus inculpatul, Chiril Lucinschi.

Edilul oraşului Orhei, Ilan Şor, a fost audiat în dosarul lui Chiril Lucinschi timp de aproximativ două ore, într-o şedinţă cu uşile închise. La ieşirea din sala de judecată, Şor nu a vrut să discute cu presa, însă avocatul său a declarat că acesta nu şi-a schimbat depoziţiile.

loading...

Comments are closed.