Alte știri

CHIŞINĂU MARATHON 2017: Se așteaptă o vreme perfectă pentru alergat!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vremea în zilele desfășurării Maratonului Chișinău și a evenimentelor din cadrul acestuia promite a fi una adevărat tomnatică, dar fără ploi.

Vineri, 29 septembrie, încep etapele premergătoare ale Maratonului Internațional Chișinău. Deja astăzi, fiecare participant care s-a înregistrat și a achitat taxa de participare la distanța aleasă, începând cu orele 14:00 se poate apropia pentru a-și ridica kit-ul de start.

Temperatura aerului în această zi se va ridica până la 15 grade, cerul va fi senin, iar norii nu-i vor întuneca albăstrimea. Fără precipitații. Așa că îmbrăcați-vă un pic mai călduros și veniți după kit-urile Dvs de start și, totodată, uitați-vă cum e amenajat orășelul sportiv din Piața Marii Adunări Naționale.

Sâmbăta, 30 septembrie, promite a fi o zi încărcată cu tot felul de evenimente. Vremea de asemenea promite să rămână senină și însorită, așa că nu va exista nici un motiv pentru amânarea cursei micilor sportivi – KIDS RUN DAY, startul căreia este planificat la orele 10 dimineața. Între timp, temperatura aerului va varia între 10 și 15 grade, așa că îmbrăcați viitorii campioni în hăinuțe mai calde.

Pe lângă aceasta, toți oaspeții orășelului sportiv vor putea participa la diverse concursuri, antrenamente active și master class-uri.

De asemenea, să nu uitați de petrecerea Grand Merci Pasta Party, care va începe la 17:00 pe teritoriul Food Zone BarBar. Între timp, mercurul din termometre se va ridica până la 15 grade, deci nimic nu vă va încurca să savurați o porție delicioasă de macaroane. Iar la 18:00 nu ratați briefing-ul de la organizatorii maratonului.

Duminica, 1 octombrie, vremea promite a fi perfectă pentru desfășurarea maratonului.

Vă reamintim, că vremea perfectă pentru maraton este considerată cea răcoroasă. Dacă mai concret, temperatura optimă variază între +10 și +18 grade. Temperaturile mai scăzute sunt și ele potrivite, însă necesită o îmbrăcăminte corespunzătoare. Temperaturile înalte necesită astfel de măsuri, precum un consum mai activ de lichide, măsuri pentru răcorirea corpului, micșorarea tempoului de alergare la începutul distanței.

În Chișinău, temperatura în timpul desfășurării maratonului va varia între 10 și 14 grade! Mai mult, meteorologii promit vreme înnourată, ceea ce va asigura confortul atleților, îndeosebi a celor care au ales distanțele maraton și semi-maraton, informează point.md.

 

loading...

Write A Comment