Chișinăul a ajuns pe lista finaliștilor pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027

Chișinău, Republica Moldova, a ajuns pe lista finaliștilor pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027. Alte orașe candidate la această nominalizare sunt Fuenlabrada și Malaga (Spania), Parma (Italia) și Skopje (Macedonia de Nord), informează euneighbourseast.eu

Juriul este format din mai multe organizații, printre care Comitetul European al Regiunilor, Comitetul Economic și Social European, Parlamentul European (Comisia CULT), Forumul European al Tineretului, Inițiativa pentru o Societate Deschisă pentru Europa, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Consiliul Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei.

Orașele finaliste au timp să prezinte o cerere mai detaliată care să contureze un program amplu de evenimente și activități culturale, sociale și politice dedicate tineretului pentru întregul an până pe 11 iunie 2024.

Finaliștii vor primi apoi recomandări suplimentare privind cererile lor detaliate din partea juriului independent și a unui grup de lucru specializat. În cele din urmă, aceștia vor depune cererile lor finale și actualizate până la data de 1 octombrie 2024.

Ulterior, orașele finaliste vor avea oportunitatea să convingă juriul de selecție al Capitalei Europene a Tineretului 2027 de ce ar trebui să fie alese, în cadrul reuniunii juriului care va avea loc înainte de ceremonia oficială de decernare a premiului din noiembrie 2024.

Total
0
Shares
Total
0
Share