Chișinăul nu blochează livrarea medicamentelor spre Tiraspol

Deși numărul celor infectați cu COVID-19 din regiune a început să crească substanțial, regimul de la Tiraspol a demarat o campanie masivă de dezinformare.

Totul pentru a-și trece sub tăcere eșecul, dar și lipsa de acțiune și conlucrare cu Chișinăul în lupta cu virusul. O dovadă în acest sens este și tăinuirea primul deces provocat de COVID-19 în stînga Nistrului, prin refuzul lor de a transmite informațiile despre cetățenii afectați de acest virus.

După ce și-au dat seama că nu au găsit modalități de a proteja cetățenii, dar și din cauza revoltei oamenilor din regiune, autoritățile separatiste au pasat responsabilitățile Chișinăului, încercînd să „spele păcatele” iresponsabilității de care au dat dovadă. Chiar dacă populația din stînga Nistrului poate beneficia de tratament gratuit în spitalele de la Chișinău, iar testele le sînt oferite fără plată de Ministerul Sănătății, separatiștii continuă să vocifereze că autoritățile R.Moldova sînt reticente în oferirea suportului medical, inclusiv și de testare a cetățenilor cu simptome de COVID-19.

Lesnic: În circumstanțe extraordinare sînt necesare soluții extraordinare Mai mult, aceștia au lansat zvonuri despre o pretinsă stopare a procesului de livrare a medicamentelor de către partea „moldovenească”. Asta deși loturile de medicamente importate de către firmele din Transnistria ajung în regiune în regim normal. De asemenea, unul dintre cei mai mari importatori de medicamente în regiunea transnsitreană – Vivafarm SRL – susține că nu s-a confruntat cu impedimente în ceea ce privește furnizarea medicamentelor.

Aceleași detalii au fost remarcate și de reprezentanții Poliției de Frontieră, care au calificat acuzațiile ultimilor drept nefondate. În acest sens, pentru a-și acoperi eșecurile și a evita revolta populației din regiunea transistreană, autoritățile separatiste au ales cea mai simplă modalitate de a se eschiva de la asumarea răspunderii, pasînd responsabilitatea pe autoritățile de la Chișinău.

Citește și: TERIFIANT // Un bărbat din capitală și-a împușcat mortal soția

 

Total
0
Shares
Total
0
Share