Politică

Cifrele nu mint! Realizările Guvernului Filip din ultimii 3 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bunăstarea cetăţenilor moldoveni este prioritatea Guvernului. Pe parcursul ultimilor 3 ani, acesta a fost orientat spre determinarea oamenilor nu plece din ţară.

Investiții, locuri de muncă mai bine plătite, venituri mai mari, modernizarea infrastructurii sunt câteva dintre reuşitele Guvernului, transmite Publika.md

La 3 ani de la învestirea sa, Premierul Pavel Filip a venit cu un raport de activitate.

Începând cu 1 decembrie 2018, au intrat în vigoare creșterile salariale pentru bugetari, cu până la 90% pentru unele categorii.

Această creștere fără precedent în Republica Moldova este posibilă în cadrul reformei sistemului de salarizare, denumită „Salarii bune pentru Moldova”.

„Un lucru de care chiar pot spune că sunt mândru este că am reușit să creștem veniturile oamenilor nu prin declarații populiste, dar prin schimbări și reforme care au adus echitate și echilibru în sistem”, a declarat Premierul Pavel Filip.

Acesta s-a declarat mulţumit de reuşitele Guvernului în toţi aceşti ani.

„Cifrele arată că în 3 ani salariul mediu pe economie a crescut de la 4600 de lei la aproape 7000 de lei. Și consider, fără lipsă de modestie, că acesta este un rezultat foarte bun”, a spus Prim Ministrul Pavel Filip.

Potrivit oficialului, salariile în educație au crescut în 3 ani cu 84%. În 2015, acum 3 ani, salariul mediu în învățământ era de 3600 de lei. Anul acesta salariul va ajunge la aproape 7000 de lei.

Salariile în educație au crescut în 3 ani cu 84%. În 2015, acum 3 ani, salariul mediu în învățământ era de 3600 de lei. Anul acesta salariul va ajunge la aproape 7000 de lei.

„În medicină, avem o creștere de 83% la salariile doctorilor, care au evoluat de la 5000 de lei în 2015, la peste 9000 după reforma salariilor”, a mai afirmat Filip.

Şeful Guvernului a anunţat că vor continua majorările salariale a lucrătorilor din domeniul culturii. Anterior salariile directorilor de case de cultură s-au triplat, de la 2000 lei la 6600.

Am decis să majorăm salariile și pentru 5000 de poștași și angajați ai Poștei Moldovei. Unii dintre aceștia vor primi și de 2 ori mai mult decât acum„, a mai declarat în speech-ul său Filip.

Premierul a menţionat că în pofida faptului că încă mai exist categorii care nu fost neglijate, acestea vor putea beneficia de suportul Guvernului ulterior.

„Am certitudinea că în scurt timp, oamenii vor simți schimbările, așa cum le vedem și noi pe hârtie când facem calcule”, a spus Pavel Filip.

Amintim că reforma salarială a eliminat discriminarea salarială dintre bugetari. Până la implementare, acesteia cea mai mică remunerare era de 1.200 de lei, iar cea mai mare – de aproape 36 de mii de lei.

loading...

Comments are closed.