Cinci alimente care te vor ajuta să suporți mai ușor canicula: Hidratare și răcoare în farfurie

Pe lângă apă, care trebuie băută în cantităţi mai mari pe vreme caniculară, există şi alimente care îţi asigură hidratarea atunci când simţi că nu mai poți de căldura. Vă prezentăm cinci alimente care vă vor ajuta să suportați mai ușor zilele toride.

Pepenele verde. În afară că hidratează, pepenele conţine şi licopen, un compus care te poate proteja de razele nocive ale soarelui. E sărac în calorii şi poate fi consumat atât rece, cât şi la temperatura camerei.

Castravetele. Conţine 95% de apă. Consumândul, reuşiți să treceți mai repede peste efectele neplăcute ale caniculei. Alimentul hidratează şi răcorește.

Salata verde. Cu un conţinut de 80-95% de apă, salata e uşor de digerat şi extrem de hidratantă pe timp de caniculă. E unul dintre cele mai sănătoase alimente de consumat pe caniculă.

Fructele de pădure. Afinele, murele, zmeura, cătina, coarnele sunt fructe cu un conţinut mare de antioxidanţi şi fibre. Sunt uşor de consumat pe caniculă.

Ardeiul iute. Deşi ne face să ne înfierbântăm, ardeiul iute este perfect ca aliment de consumat pe caniculă. Acesta ajută la transpirație, deci răcorește.

Menționăm că Republica Moldova se află sub cod Portocaliu și Roșu de caniculă până în 17 iulie.

Total
0
Shares
Total
0
Share