Economic

Cinci companii importante din Rusia sunt gata să investească în Moldova, a declarat Igor Dodon la lansarea Asociației de Afaceri Moldo-Ruse

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cinci companii importante din Rusia sunt gata să investească în Republica Moldova, în diferite domenii de producere, unde să fie create sute de locuri de muncă pentru cetățenii noștri. Anunțul a fost făcut de către Igor Dodon în timpul lansării Asociației de Afaceri Moldo-Ruse, pe care o prezidează.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Până în toamnă, Asociația noastră va deveni cea mai importantă punte dintre oamenii de afaceri din Republica Moldova și Federația Rusă. Zeci de agenți economici din țara noastră deja ne-au contactat pentru a-i ajuta să găsească parteneri din Rusia„, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a mai precizat că Asociația își propune să susțină companiile în identificarea partenerilor comerciali, să implementeze proiecte de investiții și să dezvolte cooperarea în domenii precum cel industrial, agricultură, infrastructură, turism, transport, logistică și altele.

Igor Dodon a amintit că în perioada anilor 2017-2020, în Republica Moldova s-a lucrat activ în vederea consolidării relațiilor comerciale moldo-ruse. Au fost organizate forumuri economice și au fost semnate o serie de acorduri de cooperare. Această activitate a contribuit la creșterea exportului de produse moldovenești pe piața rusă și la soluționarea mai multor probleme în relațiile comerciale și economice bilaterale, a precizat Dodon. Un rol important în dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre businessmenii celor două țări l-a jucat organizația obștească „Delovaia Rossia”, care a devenit co-fondatorul și principalul partener al „Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse”.

Președintele organizației „Delovaia Rossia”, Alexei Repik, care a participat la eveniment în format online, a dat o apreciere relațiilor economice dintre Rusia și Moldova, menționând rezultatele și structura comerțului în anul 2021. Repik a precizat că anul trecut comerțul dintre Rusia și țara noastră a crescut cu 65%. Totodată, Repik a dat asigurări că “Delovaia Rossia” va sprijini activitățile Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, va împărtăși experiența sa în ceea ce privește îmbunătățirea climatului investițional și de afaceri, protejarea drepturilor oamenilor de afaceri și va promova dezvoltarea antreprenoriatului și implementarea unor proiecte de afaceri comune.

loading...

Comments are closed.