Cinci filme de lung metraj au fost nominalizate pentru Gala Premiilor Cineaștilor 2024

Cinci filme au fost nominalizate pentru Gala Premiilor Cineaștilor 2024 la categoria cel mai bun film de lung metraj: Carbon, Tunete, Varvara, Tatarbunar și Puterea Probabilității, scrie Moldpres.md

Potrivit sursei citate, președintele Uniunii Cineaștilor din Republica Moldova, Virgiliu Mărgineanu a afirmat că pentru Gala Premiilor din acest an juriul a vizionat 37 de filme, făcând nominalizările la 15 categorii.

Astfel, la categoria „Cel mai bun regizor” au fost nominalizați Ion Borș (Carbon), Valeriu Andriuță (Eu sunt Dorin), Anatol Durbală (Varvara), Ioane Bobeica (Tunete) și Viorica Tătaru (Drumul războiului: Irpin), iar la categoria Cel mai bun scenariu – filmele Carbon (lungmetraj), Tunete (lungmetraj), Varvara (lungmetraj) Ce zici? (scurtmetraj) și Eu sunt Dorin (scurtmetraj).

La categoria „Cel mai bun film scurtmetraj” au fost nominalizate peliculele: Eu sunt Dorin, Ce zici?, Unde valurile tac, Urme, Ne sărutăm?, iar la categoria Cel mai bun serial: Cancelaria, Lost in Moldova, Oameni Gospodari, Sprinter și Inelul de foc, și la categoria Cel mai bun film documentar: Drumul războiului: Irpin, O scenă a memoriei – Teatrul Național Mihai Eminescu, Tatarbunar, Alexandra și Republica Libertății. Eseu. De asemenea, juriul a anunțat nominalizările la categoriile Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj, Cea mai bună muzică originală, Cea mai bună coloană sonoră, Cele mai bune costume, Cea mai bună scenografie, Cel mai bun rol feminin și Cel mai bun rol masculin.

În total, fi acordate 15 premii, dintre care unul – special. Gala Premiilor Cineaștilor va avea loc pe 5 februarie, începând cu ora 18.00, la Palatul Republicii.

Total
0
Shares
Total
0
Share