Economic

Cinci membri din comitetul de conducere a Energbank, sancționați de Banca Națională

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis astăzi să-i amendeze pe cinci membri ai Comitetului de conducere ai B.C. „ENERGBANK” S.A. Decizia a fost luată în urma unui control complex efectuat de BNM la această bancă, iar suma totală a amenzilor este de 156 459 de lei.

Membrii Comitetului de conducere și ai Consiliului băncii au fost sancționați și cu avertisment asupra neadmiterii pe viitor a încălcărilor actelor normative și riscă sancțiuni mai aspre, în cazul în care neregulile constatate vor fi comise în mod repetat.

BNM precizează că sancțiunile au fost aplicate după ce în activitatea B.C. „ENERGBANK” S.A. au fost constatate încălcări ale Legii instituțiilor financiare și actelor normative ale Băncii Naționale,, iar neregulile se referă, în principal, la nerespectarea de către bancă a cerințelor prudențiale specifice activității de creditare, concentrarea riscurilor, clasificarea activelor, precum și la încălcarea reglementărilor în domeniul tranzacțiilor cu persoanele afiliate etc.

În același timp, BNM susține că încălcările nu au afectat limitele prudențiale stabilite de BNM și nu există riscuri majore pentru stabilitatea băncii.

 

loading...

Comments are closed.