Cinci moldoveni au fost documentați pentru mai multe ilegalități comise în zona de frontieră

O încălcare a regimului zonei de frontieră și 21 kg de pește viu, transportat fără acte de proveniență au fost depistate ca urmare a unor acțiuni pe linia de control și supraveghere a frontierei de stat, desfășurate în nordul țării.

În seara de 29 mai 2024, de către patrula Sectorului Poliției de frontieră Lopatnic au fost documentați 4 cetățeni moldoveni din r. Edineț, care se deplasau cu ATV-uri spre linia de frontieră.

Aceștia nu dețineau acte de identitate și nici nu se avizaseră la subdiviziunea de frontieră, iar la solicitarea de către polițiștii de frontieră de a prezenta careva acte confirmative pentru conducerea ATV-ului, aceștia nu dețineau, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj al INSP, prin intermediul 112 pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră persoanele au fost sancționate cu 6 u.c. fiecare.

O altă ilegalitate a avut loc astăzi, 30 mai 2024, la intrare în s. Dumeni, patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi a oprit în trafic un autovehicul.

La volanul acestuia a fost legitimat un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 34 de ani. În timpul verificării mijlocului de transport și controlul documentelor, polițiștii de frontieră au observat pe acoperișul automobilului o barcă de cauciuc, iar în urma verificării portbagajului au fost depistate 7 plase cu o lungime totală de 400 m de pescuit din monofilament și 7 pești de diferite specii. Pentru întreaga cantitate de pește persoana nu deținea documente de proveniență a bunurilor sau de posesie.

Mai mult ca atât, la solicitarea polițiștilor de frontieră de a se legitima, șoferul nu a putut prezenta actele permisive de conducere a automobilului. Ca urmare a verificării în baza de date ASP, s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere.

Conform procedurilor legale, au fost informați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului și solicitat un echipaj al IP Râșcani pentru documentarea în continuare a cazului.

Total
0
Shares
Total
0
Share