Alte știri

Cinci persoane au murit după ce au mâncat sandviciuri contaminate! Ministerul Sănătății a dispus o investigaţie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul dispus o investigaţie cu privire la alimentele din spitale după ce cinci pacienţi au murit într-o epidemie de listerioză după ce au consumat sandviciuri şi salate preambalate. Ministrul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că vrea o abordare nouă şi radicală în privinţa bucatelor servite în spitale. Cazul s-a întâmplat în Marea Britanie, scrie The Telegraph.

Presa britanică anunţa săptămâna trecută că au fost observate cazuri de infecţie cu listeria la şase pacienţi grav bolnavi, spitalizaţi în Anglia şi că trei dintre aceşti pacienţi au murit. Din nefericire, unul dintre cei şase pacienţi grav bolnavi a decedat între timp, iar unul dintre pacienţii al cărui caz a fost identificat vineri ca legat de această epidemie a murit
 
Autoritățile au identificat în total nouă cazuri de contaminare în această epidemie şi precizează că „toate aceste cazuri de infecţie cu listeria au survenit la pacienţi spitalizaţi în Anglia”. Trei dintre pacienţi au murit la spitale din Manchester şi Liverpool, în nord-vestul Angliei. Celelalte două locuri nu au fost dezvăluite.
 
Potrivit primelor elemente ale anchetei, infecţia pare să provină de la produse preparate de către The Good Food Chain, retrase din spitale la 25 mai. Victimele decedate au consumat aceste produse înaintea acestei date. Nu s-au raportat alte morţi după ce produsele suspectate au fost retrase, la sfârşitul lui mai.
 
The Good Food Chain şi-a încetat producţia pe perioada unei anchete menite să clarifice circumstanţele exacte ale acestor infecţii, a precizat firma, subliniind că riscul la adresa sănătăţii publice rămâne „slab”.
 
Listeria este o bacterie care îmbolnăveşte uşor persoane sănătoase, dar care atinge persoanele slăbite – în vârstă, femei însărcinate, persoane care suferă de boli grave, precum cancerul şi diabetul – cărora le poate fi mortală.
loading...

Comments are closed.