Cinci polițiști, decorați de Republica Franceză, cu medalia franceză de securitate internă

Cinci polițiști de investigație au fost decorați de Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, Graham PAUL, cu medalia franceză de securitate internă pentru contribuția la încheierea cu succes a unei operațiuni speciale de destructurare a unei organizații criminale care își desfășura activitatea în Republica Moldova, Franța și România.

În cadrul operațiunii au fost efectuate 50 de percheziții în cele trei țări, în urma cărora au fost arestați 13 cetățeni moldoveni (12 în Franța și unul în România).

Menționăm că, în urma schimbului de informații dintre autoritățile competente ale Moldovei, Franței și României, începând cu anul 2019 au avut loc acțiuni de planificare în cadrul ședințelor de lucru la Chișinău, Paris și București, unde în urma acumulării probatoriului s-a dispus strategia de anihilare a organizației criminale.

Ceremonia de decernare a avut loc la reședința Ambasadorului Franței, unde au fost prezenți ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, dar și Comandatul Oficiului Central de Luptă împotriva Criminalității Transnaționale, generalul De Tarle.

Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu: “Vă mulțumesc, colegi, pentru munca și efortul pe care îl depuneți pentru securitatea cetățenilor și a țării. Ați dat dovadă de profesionalism la cel mai înalt nivel și o colaborare eficientă la destructurarea acestei organizații criminale”.

La finele evenimentului părțile au reiterat interesul extinderii cooperării între structurile de aplicare a legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share