Alte știri

Cine ar putea prelua locul lui Merkel în fruntea Guvernului german

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul de stat bavarez Markus Söder s-a stabilit ca lider în criza coronavirusului din Germania. Acum, un nou sondaj îl plasează ca cea mai bună alegere de a prelua funcția de cancelar după Angela Merkel.

”Când cancelarul Merkel se pregătește să renunțe la anul viitor, politicienii – și alegătorii – se gândesc la cine poate umple bocancii aceia mari”, scrie thelocal.de

Și un singur nume continuă să crească: Markus Söder. Da, premierul de stat bavarez a impresionat națiunea prin acțiunea sa rapidă și gestionarea crizelor în ceea ce privește controlul Covid-19 în statul de sud cel mai puternic lovit în pandemie.

Mulți îl văd pe ”tânărul” de 53 de ani de la Nürnberg ca un pretendent puternic pentru a o înlocui pe Merkel în calitate de cancelar conservator.

Cu toate acestea, Söder, în vârstă de 53 de ani, care este șeful Uniunii Sociale Creștine (CSU), partidul-soră bavareză al democraților creștini (CDU), s-a impus cu privire la perspectiva aruncării pălăriei în ring.

Cu toate acestea, un nou sondaj arată că 64% dintre germani și 78% dintre suporterii CDU / CSU cred că Söder are ceea ce este nevoie pentru a fi cancelar.

Între timp, 27 la sută consideră că Söder nu este potrivit pentru acest post important. Dintre susținătorii CDU / CSU, 17 la sută împărtășesc această opinie.

ZDF „Politbarometer” arată că popularitatea lui Söder a crescut în ultimele luni. În martie, doar 30 la sută dintre respondenți au considerat că este potrivit să fie cancelar.

loading...

Comments are closed.