Cine are șanse reale să ajungă în turul doi la alegerile locale din Chişinău?

primaria chisinau, alegeri chisinau, alegeri locale 20 mai, alegeri de primar capitala, ion ceban alegeri, silvia radu alegeri, candidat comun, bloc electoral comun, candidat unic

Nu toți candidații la alegerile locale noi din Chișinău au o viziune clară despre ce se va întîmpla mai departe în municipiu.

De această părere este activistul civic Sergiu Ungureanu, exprimată în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Noi, în calitate de orășeni, vrem să vedem un mecanism mai clar, structuri bine definite, candidați care luptă în realitate și care își doresc cu adevărat ceva”, spune activistul. Potrivit lui, la actualele alegeri factorul geopolitic va apărea mai aproape de ziua scrutinului.

Sergiu Ungureanu consideră că în municipiul Chișinău trebuie să se facă o revizie a resurselor financiare existente și a gestionării lor. Potrivit lui, în ceea ce privește construcțiile din capitală și tăierea copacilor există interese enorme, care trebuie demascate și spațiile trebuie folosite în interesul cetățenilor.

Consilierul municipal din partea Partidului Socialiștilor, Stas Vartanean, consideră că, pe de o parte, pentru alegători nu are importanță dacă un candidat este independent sau reprezintă un partid. Pe de altă parte, alegătorul trebuie să înțeleagă că orice candidat, care face parte dintr-o formațiune politică reprezintă o viziune. „Atunci cînd vorbim de dependență și independență, trebuie să înțelegem ce mesaj are acest om”, este de părere socialistul. În opinia lui, independența candidatului în acest caz înseamnă fățărnicie.

În opinia consilierului, șanse reale să ajungă în turul doi au candidatul socialist, Ion Ceban, candidatul comun al PPDA și PAS, Andrei Năstase și actualul primar interimar, Silvia Radu.

Alegerile locale noi în municipiul Chișinău vor avea loc pe 20 mai.

Total
0
Shares
Total
0
Share