Cine este Cătălina Plinschi, numită astăzi în funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării

Cătălina Plinschi a fost numită de Cabinetul de miniștri în funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Ea va fi responsabilă de domeniul digitalizării și agenda digitală a ministerului.

”Am cunoscut-o pe Cătălina Plinschi anul trecut. A fost consilieră la mine în cabinet, iar de azi este Secretară de Stat pe Digitalizare și, probabil, cea mai tânără secretară de stat vreodată. Într-un an Cătălina a demonstrat claritate, competență și disciplină. A coordonat procesul de digitalizare a serviciilor publice. Astfel, în doar câteva luni am avansat de la 38% (iunie anul trecut) la 51% acum. Și continuăm până la toate 100%. A ajutat la promovarea Strategiei de Dezvoltare Digitală și la multe alte procese și va continua să facă deja în calitate de Secretară de Stat”, a declarat Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Cătălina Plinschi este licențiată în științe ale educației, domeniul de formare profesională Educație, absolvind Universitatea de Stat din Moldova.

Deține studii în Drept Economic European la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. A urmat mai multe programe de formare profesională în Inovație și Antreprenoriat la universități precum Stanford și Harvard, având și schimburi de experiență în mai multe țări din Europa.
Și-a început activitatea în 2019, în cadrul Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern și Fundației Startup Moldova, fiind în centrul inovației și dezvoltării antreprenoriale din Moldova.

S-a alăturat echipei Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, în iunie 2023, în calitate de consilieră pe domeniul transformării digitale, perioadă în care nivelul digitalizării serviciilor publice a crescut de la 38% la 51% și au fost obținute rezultate importante în implementarea Strategiei de Transformare Digitală 2023 – 2030.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share