Cine este Dorin Recean, omul pregătit de Maia Sandu pentru a fi pus șef la Vamă: cel care dădea oamenii cu capul de asfalt!

Cine este Dorin Recean, omul pregătit de Maia Sandu pentru a fi pus șef la Vamă, cel care dădea oamenii cu capul de aflat, vlad filat dorin recean, vicol recean fisc, 

Ministerul Finanțelor anunță concurs pentru funcția de director al Serviciului Vamal, dar câștigătorul este clar dinainte. Sursele Telegraph.md informează că premierul Maia Sandu îl pregătește pe fostul său coleg de guvern Dorin Recean pentru funcția dată.

Dorin Recean este fostul ministru de Interne în perioada 2012-2014, când guvernul era condus de Vlad Filat. Colegul de guvern al Maiei Sandu s-a remarcat în spațiul public în scandalul legat de indicațiile date șefului de la Fisc, Nicolae Vicol, ca inspectorii să nu facă controale unor agenți economici apropiați de PLDM. Într-o interceptare făcută publică atunci, Recean îl amenința pe Vicol că îi “va da cu capul de asfalt și cu capul de petere” pe cei care nu vor executa ordinele sale. Iar dacă va fi necesar, în reglarea de conturi se va implica însăși premierul Filat (vezi în video de mai jos).

În prezent se discută nefocial că dacă Maia Sandu nu va reuși să-l pună pe Dorin Recean șef la Vamă, atunci acesta va fi numit șef la Agenția Servicii Publice (ASP). Amintim că Recean a fost coleg de partid cu Maia Sandu în PLDM și totodată colegi de guvern, el fiind ministru de Interne, ea ministra Educației, iar Filat premier. Potrivit surselor noastre, cei doi se aflau în relații foarte bune, astfel că Filat o controla politic pe Maia Sandu prin intermediul lui Recean.

Menționăm că Serviciul Vamal este instituția publică care lunar aduce cei mai mulți bani în bugetul de stat al Republicii Moldova. Doar în 2018, Vama a adus în bugetul de stat peste 21 de miliarde de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share