Oficial

Cine este judecătorul care a decis eliberarea lui Vlad Filat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit portalului instanțelor de judecată, judecătorul care a decis eliberarea lui Vlad Filat este Victor Rațoi de la Judecătoria Chișinău sediul Ciocana.

Conform timpul.md, acest magistrat l-a plasat în arest pe șeful de la FISC, Nicolae Vicol, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare într-un dosar de corupție.

Ulterior, presa a scris că Victor Rățoi ar fi una dintre persoanele bănuite de procuratură de scurgerea de informații din dosarul Vicol, prin publicarea interceptărilor telefonice.

În interceptări se auzea vocea lui Vlad Filat, atunci premier, care îi dădea indicații lui Vicol să blocheze conturile bancare ale unor agenți economici. La fel în interceptări s-a auzit și vocea lui Valeriu Streleț, dar și cea a fostului ministru de Interne, Dorin Recean. Victor Rățoi a spus atunci că nu are nicio legatură cu publicarea interceptărilor.

De asemenea, în luna martie 2014, procurorii anticorupție anunțau că vor cere verificarea legalitații hotărârilor luate de Victor Rățoi în cazul lui Eugen Stogu, fostul șef al penitenciarului de la Cricova, bănuit într-un dosar de corupție de la FISC. După ce Rățoi l-a plasat în arest la domiciu, Stogu a dispărut și a fost dat în urmărire de către CNA.

Rățoi este judecător din anul 2011, iar în anul 2014 a fost numit judecător pe viață de către președintele Nicolae Tomofti.

loading...

Comments are closed.