Cine este noul șef la Penitenciarul 13 care vrea să-l readucă pe Filat după gratii

 

Fiodor Morari este noul director interimar al Penitenciarului 13. Informaţia a fost confirmată de ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, scrie Publika.md

Ieri, 4 decembrie, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, Fadei Nagacevschi a declarat că după eliberarea lui Vlad Filat vor urma demisii la Administraţia Naţională a Penitenciarilor. Asta pentru că reprezentanţii ANP nu l-au anunţat că fostul premier ar putea ieşi la libertate înainte de termen.

Astfel, ieri, a fost demis şeful interimar al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Liuba Suveica. Iar noul şef interimar al Administraţiei Naţionale a Penitenciarilor (ANP) a fost numit Vladimir Cojocaru.

După remanierile din cadrul ANP, Vlad Filat riscă să revină după gratii. Decizia privind eliberarea sa condiționată va fi contestată la Curtea de Apel de către noua administrație a Penitenciarului 13. Declaraţiile au fost făcute de către Fadei Nagacevschi, Ministrul Justiției în cadrul unei emisiuni televizate.

Din câte cunosc, recursul era pregătit. Noua administrație consideră că e nevoie de depus recurs. Azi seara sau mâine dimineață urmează a fi depus.  În măsura în care se va constata că există elemente suspecte. În dependenţă de ce va spune Curtea de Apel, vom înțelege care va fi soarta eliberării domnului Filat din penitenciar, a menţionat ministrul Justiţiei.

Citește și: Revine Vladimir Filat după gratii? Administrația Penitenciarului 13 va contesta eliberarea condiționată la Curtea de Apel

Total
0
Shares
Total
0
Share