Alte știri

Cine este omul lui Dodon din Comisia pentru acordarea cetăţeniei, reținut de CNA? Care este prețul unei cetățenii moldovenești?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful Direcției Juridice a Administrației Prezidențiale, Alexandru Ohotnicov, este membru al Comisiei pentru acordarea cetăţeniei, de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, reținut zilele trecute de către ofițerii CNA.

Ohotnicov, dar și un intermediar, sunt bănuiți că l-ar fi ajutat pe un cetățean străin să obțină cetățenia moldovenească fără impedimente, transmite Deschide.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit unui comunicat al CNA remis presei, bănuiții ar fi acționat în complicitate, iar pentru serviciile lor ar fi cerut 2500 de euro.

„În cadrul documentării cazului, a fost urmărită transmiterea banilor în două tranșe – de la solicitantul cetățeniei către intermediar și de la intermediar către membrul Comisiei. După ce a fost transmisă toată suma, ofițerii CNA și procurorii i-au reținut în flagrant pe intermediar și pe reprezentantul Comisiei. Pe faptele descrise a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență, iar persoanele bănuite au fost plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore”, scrie în comunicat., citat de Deschide.md

În anul 2006, Alexandru Ohotnicov, pe atunci şef al Serviciului acte ale Preşedintelui al Direcţiei drept şi relaţii publice a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova, a fost decorat de Vladimir Voronin cu Ordinului „Gloria Muncii”.

loading...

Comments are closed.