Actualitate

Cine sunt noii Ambasadori ai Republicii Moldova în China și Estonia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a semnat astăzi Decretele cu privire la numirea Ambasadorilor Extraordinari și Plenipotențiari ai Republicii Moldova în China și Estonia, transmite Telegraph.md

Ion Stăvilă va reprezenta țara noastră în Republica Estonia. Anterior, acesta a condus misiunea diplomatică a Republicii Moldova la Kiev, a fost Ambasador cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Dumitru Braghiș, fostul prim-ministru al Moldovei, va conduce Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză.

Igor Dodon i-a felicitat pe ambii Ambasadori cu ocazia numirilor în funcție, urându-le succes în activitatea diplomatică și subliniind importanța consolidării relațiilor dintre Republica Moldova și aceste două state.

De asemenea, șeful statului și-a exprimat încrederea în faptul că relațiile de colaborare cu aceste state vor atinge un nivel calitativ superior, odată cu numirea noilor Ambasadori, în pofida crizei pandemice globale.

Citește și: Igor Dodon a semnat decretele de numire a șapte Ambasadori Extraordinari și Plenipotențiari ai Republicii Moldova

loading...

Comments are closed.