Politic

Cine va fi noul ambasador al Republicii Moldova în Elveția?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a examinat și avizat, în ședința de astăzi, candidatura Oxanei Domenti, propusă pentru funcția de Ambasador al Republicii Moldova în  Confederația Elvețiană, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Totodată, Ambasadorul agreat va deține și funcția de Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU de la Geneva.

Potrivit art. 10 al Legii cu privire la serviciul diplomatic, Ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului.

Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Oxana Domenti a fost deputat în Parlament din 2009, când a candidat pe listele PCRM. A îndeplinit funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru protecţie socială, sănătate şi familie, iar în perioada 2003 – 2009 a fost consilier prezidenţial în problemele dezvoltării sociale.

La ultimele alegeri parlamentare din 30 noiembrie 2014, Oxana Domenti a fost inclusă pe locul 21 în lista candidaţilor PCRM, obținând mandatul de deputat. Ulterior, în luna decembrie 2017, Domenti și-a depus mandatul de deputat.

loading...

Comments are closed.