Alte știri

Cine va ocupa funcția de premier și cine de speaker. Răspunsul reprezentanților PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate a declarat public că va rămâne în Legislativ și nu a negat că ar putea ocupa fotoliul de președinte al Parlamentului. Declarația a fost făcută de Igor Grosu la În PROfunzime de la PROTV, informează Unimedia.info

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În același timp, deputatul PAS, Mihai Popșoi a afirmat, într-un interviu la Radio Europa Liberă, că „cei doi colegi ai noștri, care sunt pe listă – numărul unu și numărul doi (n.n. Igor Grosu și Natalia Gavrilița), cel mai probabil vor împărți primele două funcții cum e și firesc”.

Astfel, Nataliei Gavrilita îi va reveni, cel mai probabil, funcția de prim-ministră.

Totodată, unele persoane, care au fost candidați la funcția de miniștri în garnitura Gavrilița, propusă anterior, se vor regăsi și în componența noului Guvern.

„Toate acestea însă sunt încă la nivel de discuții. O claritate va fi într-o săptămână. Urmează să aibă loc și consultările necesare cu fracțiunile parlamentare”, a ținut să precizeze Igor Grosu.

În urma alegerilor parlamentare de la 11 iulie, trei formațiuni acced în noul Legislativ – PAS, cu 63 de mandate, BECS cu 32 și Partidul Șor cu 6 fotolii de deputat.

Rezultatele scrutinului anticipat încă nu au fost validate de Curtea Constituțională.

Noul for legislativ ar urma să se întrunească în prima sa ședință până în data de 10 august.

Citește și: ULTIMA ORĂ // Dosarul ”verde de briliant”: Cavcaliuc este anunțat în căutare, iar patru membri ai partidului PACE au fost trimiși în judecată

loading...

Comments are closed.